Κοτόπιτα με μουστάρδα, λιαστές τομάτες και πράσινη πιπέρια του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια λιαστές τομάτες
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 6 κουταλιές μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι
  • 50 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, την πράσινη πιπεριά και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Σοτάρετε την πράσινη πιπεριά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
  4. Προσθέτετε στο μπολ τις λιαστές τομάτες, το τριμμένο ρεγκάτο, την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  5. Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα του κοτόπουλου αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
  6. Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  7. Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
  8. Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.