Η ιστορία μας

Η εταιρεία Pillsbury ιδρύθηκε το 1869 από τον Charles A. Pillsbury, όταν εκείνος αγόρασε μερίδιο σε έναν αλευρόμυλο, στις οχθες του ποταμού Μισσισσιππή στην πόλη Μινεάπολη της Μινεζότα, στις ΗΠΑ.

Το 1872, λάνσαρε το αλεύρι πολυτελείας “Pillsbury’s Best”, ενώ το 1881 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Αλευρόμυλου “Α”, που ήταν ο μεγαλύτερος και πιο σύγχρονος αλευρόμυλος του κόσμου!

Ανάμεσα στο 1881 και στο 1948, λανσαρίστηκαν πολλά νέα προϊόντα με βάση το αλεύρι. Το 1949 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός μαγειρικής Pillsbury, ο «Μεγάλος Εθνικός Διαγωνισμός Μαγειρικής», στο διάσημο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στη Νέα Υόρκη!

Το 1959 η Pillsbury επέκτεινε τις δραστηριότητές της και εκτός ΗΠΑ. Το 1965, ο Ζυμαρούλης πρωτοεμφανίστηκε σε ένα διαφημιστικό σποτ για τα κρουασάν Pillsbury και έκτοτε παραμένει ένας πολύ δημοφιλής χαρακτήρας.

Το 1988 η εταιρεία Pillsbury εξαγοράστηκε από την Grand Metropolitan και το 2001 από την General Mills, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα. Έτσι δημιουργήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων παγκοσμίως!

Η Pillsbury στην Ελλάδα

Η  παρουσία της Pillsbury στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1997, ως μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου που στόχευε στην κάλυψη με προϊόντα της εταιρείας των αγορών τριών ηπείρων: της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.  Μέχρι το τέλος του 1999, η δραστηριότητά της επικεντρώθηκε κυρίως στο κανάλι της Μαζικής Εστίασης.

Από το 1999 που τα προϊόντα Pillsbury λανσαρίστηκαν στα ελληνικά σουπερμάρκετ, δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία που δεν υπήρχε μέχρι τότε στο ελληνικό λιανεμπόριο, η κατηγορία της Φρέσκιας Ζύμης Ψυγείου.

Η αρχή έγινε με 4 προϊόντα  (2 φρέσκες ζύμες για πίτσα, φρέσκια ζύμη για κρουασάν και για ψωμάκια). Στη συνέχεια η προϊoντική γκάμα διευρύνεται και έτσι, τον Απρίλιο του 2000 χτίζεται και ξεκινάει τη λειτουργία του το εργοστάσιο της εταιρείας, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο υψηλών προδιαγραφών τόσο από κατασκευαστικής όσο και από λειτουργικής & παραγωγικής άποψης, το οποίο παράγει προϊόντα ζύμης.

Την καρδιά της παραγωγής αποτελεί η παραγωγή συσκευασμένων προϊόντων φρέσκιας ζύμης ψυγείου, έτοιμων για ψήσιμο, τα οποία διατίθενται στην αγορά των σουπερμάρκετ. Το εργοστάσιο αυτό είναι το μόνο εταιρικό εργοστάσιο εκτός ΗΠΑ το οποίο κατέχει την τεχνογνωσία για την παραγωγή αυτών των προϊόντων. Επιπλέον είναι ένα εργοστάσιο που λειτουργεί υπό τις αρχές του FSSC 22000:2010 (ISO 22000:2005, PAS 220:2008 και FSSC 22000) και ISO 14001:2004, αλλά και τη φιλοσοφία, τις αρχές και τα εργαλεία της Συνεχούς Βελτίωσης σε κάθε τομέα δραστηριοτήτων του.

Έτσι δημιουργήθηκαν νέα, καινοτόμα προϊόντα με πιο σημαντικούς σταθμούς το λανσάρισμα της πρώτης Φρέσκιας Σφολιάτας το 2003, των λαχταριστών γλυκών ψυγείου όπως το Chocolate Soufflé το 2007 και η Σοκολατόπιτα το 2011 καθώς και του πρωτοποριακού  Φύλλου Ζύμης για Τάρτα το 2010!

Το λανσάρισμα νέων προϊόντων φρέσκιας ζύμης Pillsbury συνεχίζεται, αναζητήστε τα στα ψυγεία των σουπερμάρκετ!