Γλυκά μπαστουνάκια με κανέλα και σοκολάτα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κρουασάν Pillsbury
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές κανέλα τριμμένη
  • 4 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε την ζύμη κρουασάν Pillsbury.
  2. Αλείφετε την μία μεριά του φύλλου με το ελαιόλαδο (δύο κουταλιές) σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο.
  3. Με μία ψιλή σήτα πασπαλίζετε την κανέλα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, να κολλήσει πάνω στο ελαιόλαδο και να σχηματίσει μία ομοιόμορφη στρώση.
  4. Γυρνάτε το φύλλο για κρουασάν από την άλλη και με ένα πινέλο αλείφετε και αυτήν την επιφάνεια του φύλλου με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και πιέζετε ελαφρώς με το χέρι σας την σοκολάτα για να την βοηθήσετε να κολλήσει καλύτερα.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την ζύμη σε μπαστουνάκια κατά μήκος, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και κρατώντας την μία άκρη, ρολάρετε την άλλη έτσι ώστε να δώσετε ένα στριφογυριστό σχήμα στο μπαστουνάκι.
  7. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνετε όλη την ζύμη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου στον αέρα για 10-12 λεπτά.