Ρολάκια Κανέλας με Μήλο

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • Pillsbury Ρολάκια Κανέλας
  • Φυτικό λάδι ή βούτυρο
  • 1 μικρό μήλο (50 γρ. μήλο κομμένο σε κυβάκια)
  • 35 γρ. σταφίδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

    Θα χρειαστείτε:

    Ταψάκι για muffin

    Μαχαίρι

    Μικρό μπολ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C (180 ° C για αέρα) Βουτυρώνετε την φόρμα muffin.
  2. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μήλο, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Ανοίξτε τα ρολάκια κανέλας και κόψτε την τυλιγμένη ζύμη σε 12 ίσες φέτες.
  3. Τοποθετήστε 1 φέτα στη βάση του ταψιού για τα muffins. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας στρώστε απαλά στην βάση και απλώστε στο τοίχωμα μέχρι την μέση. Γεμίστε με την γέμιση των μήλων και καλύψτε με μια άλλη φέτα ζύμης, πιέζοντας γύρω από τις άκρες. Πασπαλίστε πάνω από τη ζάχαρη.
  4. Ψήνετε για 14-15 λεπτά ή έως ότου γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Αφήστε 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρετε. Για το γλάσο, αδειάστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε 1-1½ κουταλάκια του γλυκού νερό, ανακατεύοντας καλά. Γαρνίρετε με το γλάσο. Σερβίρετε αμέσως.

    Συμβουλές:

    Αντικαταστήστε το ψιλοκομμένο μήλο με ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα ή σύκα, ή άλλο φρούτο της αρέσκειας σας .

    Η πρόταση σερβιρίσματος είναι να καταναλώνεται ζεστό, διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 1 ημέρα & μπορείτε να το ζεστάνετε πριν το σερβίρισμα.