Στριφογυριστά μπαστουνάκια με τριμμένη γραβιέρα και καπνιστή πάπρικα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία μεγάλα κρουασάν Pillsbury
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα ψιλά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε την ζύμη για μεγάλα κρουασάν Pillsbury.
  2. Περιχύνετε την μία μεριά με το ελαιόλαδο και το αλείφετε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πινέλο.
  3. Με μία ψιλή σήτα πασπαλίζετε την καπνιστή πάπρικα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, να κολλήσει πάνω στο ελαιόλαδο και να σχηματίσει μία ομοιόμορφη στρώση.
  4. Σε ένα μικρό μπολ σπάτε τα 2 αυγά και με ένα πιρούνι τα χτυπάτε πολύ καλά.
  5. Γυρνάτε το φύλλο για κρουασάν από την άλλη και με ένα πινέλο αλείφετε καλά όλη την επιφάνεια του φύλλου με το αυγό.
  6. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και πιέζετε ελαφρώς με το χέρι σας την γραβιέρα για να την βοηθήσετε να κολλήσει καλύτερα.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την ζύμη σε μπαστουνάκια κατά μήκος, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και κρατώντας την μία άκρη, ρολάρετε την άλλη έτσι ώστε να δώσετε ένα στριφογυριστό σχήμα στο μπαστουνάκι.
  8. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνετε όλη την ζύμη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου στον αέρα για 10 λεπτά.