
Πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και κατίκι Δομοκού του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 μεσαία καρότα
- 1 μελιτζάνα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κολοκυθάκι
- 3 τομάτες
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε την σάρκα από τις τομάτες και τις κόβετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το καρότο και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπέρια και το κολοκυθάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
- Με ένα κουταλάκι τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της γέμισης μικρές κουταλιές από το κατίκι Δομοκού.
- Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
- Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
- Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.