Πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και κατίκι Δομοκού του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 τομάτες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε την σάρκα από τις τομάτες και τις κόβετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το καρότο και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπέρια και το κολοκυθάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  5. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο.
  6. Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
  7. Με ένα κουταλάκι τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της γέμισης μικρές κουταλιές από το κατίκι Δομοκού.
  8. Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  9. Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
  10. Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.