Πίτα με μυζήθρα, λιαστές τομάτες, ελιές Καλαμών και φρέσκο θυμάρι του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για πίτα Pillsbury
  • 500 γραμμάρια μυζήθρα
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 180 γραμμάρια λιαστές τομάτες
  • 160 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την μυζήθρα και την φέτα τριμμένες με τα χέρια σας, τα αυγά, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και τοποθετείτε το ένα χοντρό φύλλο Pillsbury.
  4. Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με την βοήθεια ενός κουταλιού και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα.
  5. Λαδώνετε ελαφρώς την ζύμη που γυρίσατε και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο χοντρό φύλλο Pillsbury.
  6. Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα σε 8 κομμάτια , περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.