Τάρτα με σπανάκι, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 φύλλο τάρτας Pillsbury
  • 400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
  • 4 κοζάκικα λουκάνικα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 120 γραμμάρια φέτα
  • 125 ml γάλα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές διαγώνιες φέτες τα κοζάκικα λουκάνικα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους.
  3. Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι και το ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με τα λουκάνικα και προσθέτετε την φέτα τριμμένη με τα χέρια σας μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα Pillsbury σε μία ταρτιέρα Ø24 εκ. και στο τελείωμα της ταστιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
  7. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό και τον κρόκο μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κασέρι και ανακατεύετε.
  8. Απλώνετε την γέμιση ομοιόμορφα στην τάρτα και προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 30-35 λεπτά.