
Τάρτα με σπανάκι, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Συστατικά
- 1 φύλλο τάρτας Pillsbury
- 400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
- 4 κοζάκικα λουκάνικα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 120 γραμμάρια φέτα
- 125 ml γάλα
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κρόκο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές διαγώνιες φέτες τα κοζάκικα λουκάνικα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους.
- Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι και το ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με τα λουκάνικα και προσθέτετε την φέτα τριμμένη με τα χέρια σας μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα Pillsbury σε μία ταρτιέρα Ø24 εκ. και στο τελείωμα της ταστιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό και τον κρόκο μαζί με την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το κασέρι και ανακατεύετε.
- Απλώνετε την γέμιση ομοιόμορφα στην τάρτα και προσθέτετε το μείγμα με τα αυγά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 30-35 λεπτά.