Σπανακόπιτα με γιαούρτι του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 11 φύλλα κρούστας
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • 1 ½ κιλό σπανάκι ζεματισμένo
  • 1 πράσο το λευκό μέρος
  • 5 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 2 αβγά (+ 1 αβγό μόνο κρόκο)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι και στην συνέχεια το ζεματίζετε.
  2. Όταν το σπανάκι ζεματιστεί το αφήνετε να στραγγίσει εντελώς τα νερά του.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  4. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε με δύο κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 2 αυγά, τον έναν κρόκο το κεφαλοτύρι και το γιαούρτι.
  6. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια το πράσο και το ξερό κρεμμύδι και προσθέτετε και το μείγμα των αυγών με το γιαούρτι, το τυρί και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  7. Δοκιμάζετε την γέμιση και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Λαδώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ η ταψί
  9. Βάζετε 5 φύλλα κάτω τα οποία τα βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο ένα ένα και αδειάζετε την γέμιση.
  10. Από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία τα περνάτε και αυτά με λίγο βούτυρο αλλά και με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο από πάνω.
  11. Την χαράσσετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.