Σουφλέ με μους σοκολάτας

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 συσκευασίες PillsburyΤΜ Chocolate Soufflé™
  • Για τη μους
  • 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο)
  • Για γαρνίρισμα
  • καραμελωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Κομματιάζετε τη σοκολάτα και τη βάζετε μαζί με την μισή κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
  2. Ζεσταίνετε ξεχωριστά την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τη ζεστή κρέμα.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  5. Απομακρύνετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτετε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει μια λεία κρέμα.
  7. Βγάζετε από τις φορμίτσες τα σουφλέ και τα μεταφέρετε σε μπολ.
  8. Μοιράζετε από πάνω τη μους και τα βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου.
  9. Πριν τα σερβίρετε πασπαλίζετε τα γλυκάκια με τριμμένα καραμελωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.