Τραγανή κάθετη πίτα με φύλλο κρούστας, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λεπτοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο κρούστας Pillsbury
  • 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 600 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • Για το πέστο:
  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για το πέστο τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά.
  2. Το πέστο που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ υδαρό καθώς θα το χρησιμοποιήσετε σαν επάλειψη για τα φύλλα κρούστας.
  3. Σε ένα καθαρό πάγκο κουζίνας απλώνετε 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε ένα ξεχωριστά με το πέστο βασιλικού.
  4. Πασπαλίζετε με την μισή μοτσαρέλα, στρώνετε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφετε με πέστο και απλώνετε την μισή καπνιστή γαλοπούλα.
  5. Τοποθετείτε άλλα 3 φύλλα κρούστας από πάνω, αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά με το πέστο βασιλικού και στρώνετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, άλλο ένα φύλλο κρούστας αλειμμένο με πέστο, στρώνετε την υπόλοιπη γαλοπούλα και τελειώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά με πέστο.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πίτα προσεχτικά 24 τετράγωνα μικρότερα πιτάκια και τα τοποθετείτε κάθετα ( όρθια ) σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.