Πίτα με κοτόπουλο, πολύχρωμές πιπεριές και κασέρι του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτα Pillsbury
  • 800 γραμμάρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ πράσινη πιπέρια κομμένης σε μπαστουνάκια
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κρόκο
  • 25 γραμμάρια σουσάμι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και τοποθετείτε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο να βράσουν.
  2. Όταν τα κοτόπουλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα κόβετε με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε εάν μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  6. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει σβήνετε με το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το κοτόπουλο μαζί με κασέρι, το θυμάρι, την ρίγανη, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  8. Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε το κρόκο με λίγο παγωμένο νερό και τα χτυπάτε ελαφρώς.
  9. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 32x23 εκ και στρώνετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  10. Απλώνετε καλά την γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα περιθώριο 1-1½ εκατοστό περιμετρικά του φύλλου.
  11. Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury, πιέζετε καλά και κάνετε μία μικρή μπορντούρα γυρνώντας το φύλλο σφολιάτα περιμετρικά προς τα μέσα.
  12. Αλείφετε το φύλλο με τον κρόκο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 35-40 λεπτά