Κιμαδόπιτα με καπνιστή πάπρικα και γραβιέρα του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 2 χοντρά φύλλα Pillsbury
  • 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά.
  3. Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το ψιλοκομμένο μπέικον, την καπνιστή πάπρικα και τις ψιλοκομμένες τομάτες για άλλα 2 λεπτά.
  4. Συνεχίζετε προσθέτοντάς τον μοσχαρίσιο, τον πελτέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
  5. Τοποθετείτε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  6. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε αναλόγως.
  7. Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και τοποθετείτε το ένα χοντρό φύλλο Pillsbury.
  8. Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με την βοήθεια ενός κουταλιού και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα.
  9. Λαδώνετε ελαφρώς την ζύμη που γυρίσατε και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο χοντρό φύλλο Pillsbury.
  10. Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα σε 8 κομμάτια , περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.