Κασερόπιτα με ελιές και μυρωδικά του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για πίτα Pillsbury
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
  • 4 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχτούν τα υλικά και να δημιουργήσουν μία πάστα.
  3. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ξεκινήσει να πήζει ελαφρώς.
  4. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε το κασέρι μαζί με το ανθότυρο, ανακατεύετε και τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτετε μέσα στο μπολ τα αυγά, ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα να ενσωματωθούν με το μείγμα των τυριών και συνεχίζετε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο μαζί με τις ελιές καλαμών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  6. Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε το ένα χοντρό φύλλο.
  7. Προσθέτετε την μισή γέμιση απλώνοντας την στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος καλύπτοντας το 1/3 και αφήνοντας δύο ισόποσα κομμάτια δεξιά και αριστερά της γέμισης.
  8. Διπλώνετε τα κομμάτια του φύλλου πάνω από την γέμιση δημιουργώντας στην ένωση τους ένα κυματιστό σχέδιο,
  9. Λαδώνετε ελαφρώς την ζύμη και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.