Τάρτα με ποικιλία μανιταριών, τραγανό μπέικον και κασέρι του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γραμμάρια ασπρομανίταρα
  • 100 γραμμάρια πορτομπέλο
  • 100 γραμμάρια brown μανιτάρια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα brown μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα κυβάκια μπέικον μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να γίνουν τραγανά.
  4. Αποσύρετε το μπέικον από το τηγάνι αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
  5. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
  7. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με την κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
  8. Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα Pillsbury σε μία ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα και κόβετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού την ζύμη που περισσεύει.
  9. Γεμίζετε την τάρτα με τα μανιτάρια, το μπέικον και το τριμμένο κασέρι, μοιράζοντας τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα και περιχύνετε με μείγμα γάλακτος, κρέμας και αυγών.
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά.
  11. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την ξεφορμάρετε και την κόψετε.