Γαλατόπιτα με κανέλα και ζάχαρη του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 7 φύλλα κρούστας Pillsbury
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 180 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Κανέλα σε σκόνη για το φύλλο
  • Ζάχαρη για το φύλλο
  • Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα να ζεσταθεί αρκετά αλλά να μην βράσει.
  3. Προσθέτετε το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει το γάλα μία υφή κρέμας.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
  5. Προσθέτετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  6. Αλείφετε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε τα φύλλα Pillsbury τα οποία αλείφετε, το κάθε ένα ξεχωριστά, με το λιωμένο βούτυρο.
  7. Ανά 2 φύλλα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη το φύλλο πριν τοποθετήσετε το επόμενο.
    • poipoipoi
    • iuyiuyiuy
  8. Προσθέτετε την κρέμα πάνω στα φύλλα, την απλώνετε καλά και ψήνετε προθερμασμένο φούρνο στους 180° κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει η κρέμα και τα φύλλα κρούστας ωραίο χρώμα.