Σουφλέ σοκολάτας με κρέμα πικραμύγδαλου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • Υλικά για 2 άτομα :
  • 1 συσκευασία Pillsbury™ Chocolate Soufflé
  • κακάο
  • ένα φλιτζάνι δυνατό αρωματικό καφέ
  • Για την κρέμα:
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ Αμαρέττο ή άλλο λικέρ πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ για 5 λεπτά, μέσα σε μπεν-μαρί, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξουν.
  3. Αφήνετε να κρυώσουν μακριά από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτετε το μασκαρπόνε και το ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με ελάχιστο αλάτι και τα προσθέτετε με απαλές κινήσεις στο μίγμα του μασκαρπόνε.
  6. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Ζεσταίνετε τα Chocolate Soufflé Pillsbury σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Μοιράζετε τη μισή κρέμα σε 4 πιάτα γλυκού. Βάζετε από πάνω τα ζεστά σουφλέ και χρησιμοποιώντας πινέλο τα αλείφετε με τον καφέ.
  9. Σκεπάζετε την επιφάνεια τους (χρησιμοποιείτε αν θέλετε κορνέ), με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε, πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε αμέσως.