Σουφλέ σοκολάτας με γλυκό κόκκινο κρασί

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • Υλικά για 2 άτομα :
  • 1 συσκευασία Chocolate Soufflé Pillsbury™
  • Για την κρέμα
  • 3 κρόκοι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 130 ml Μαυροδάφνη (1 φλιτζάνι περίπου)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν-μαρί και ανακατεύετε ζωηρά με αβγοδάρτη ή μίξερ χειρός, πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε κατόπιν κουταλιά-κουταλιά τη Μαυροδάφνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πήξει το μίγμα και να γίνει παχύρρευστη κρέμα.
  2. Η κρέμα χρειάζεται λίγο προσοχή. Για να μη «κόψουν» τα αβγά δεν πρέπει το μίγμα να πάρει βράση. (Απομακρύνετε κάθε τόσο το κατσαρολάκι από τη φωτιά για να μειώνεται η θερμοκρασία της σάλτσας).
  3. Ζεσταίνετε τα σουφλέ σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα σερβίρετε αμέσως, περιχυμένα με τη σάλτσα Μαυροδάφνης.