Τάρτα σοκολάτας με κροκάν φουντουκιού και τρίμα λευκής σοκολάτας του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 250 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 550 γραμμάρια κουβερτούρα
  • Για το κροκάν φουντουκιού:
  • 120 γραμμάρια φουντούκια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα Pillsbury σε μία ταρτιέρα Ø24 εκ. και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα και κόβετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού την ζύμη που περισσεύει.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε ειδικά βαρίδια για τάρτες ή άψητα φασόλια, για ψήσετε την τάρτα και να μην φουσκώσει στον φούρνο.
  3. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο στους 180ο κελσίου για 20-25 λεπτά.
  4. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
  5. Για την κρέμα σοκολάτας σε ένα μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη και τους κρόκους και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
  6. Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  7. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό.
  8. Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  9. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85ºC κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα να ξεκινάει να την ζεσταίνει για να λιώσει.
  10. Ομογενοποιείτε καλά την σοκολάτα με την κρέμα με την βοήθεια ενός pimer.
  11. Αφήνετε την σοκολάτα να κρυώσει, γεμίζετε την τάρτα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά.
  12. Για το κροκάν, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε μέσα τα φουντούκια και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει.
  13. Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
  14. Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την τάρτα με το κροκάν φουντουκιού και τρίβετε από πάνω την λευκή σοκολάτα.