Σπιτική τυρόπιτα με ξύσμα από πορτοκάλι του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο κρούστας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
  • Ξύσμα από ¼ πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  4. Στην συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη φέτα μαζί με το ανθότυρο, τα αυγά το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μοσχοκάρυδο και την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε 5 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
  6. Τοποθετείτε την γέμιση και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  7. Σκεπάζετε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και στρίβετε σε ρολό προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει.
  8. Χαράζετε ελαφρώς με ένα μαχαιράκι την τυρόπιτα και με ένα πινέλο την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, σε όλη της την επιφάνεια.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά.