
Μανιταροπιτάκια με μπέικον του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
- 300 γραμμάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 300 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
- 300 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, το μπέικον και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά.
- Αποσύρετε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια, τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά να λιώσει και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα καθαρό, ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε 4 στρογγυλά κομμάτια από την κάθε μία με ένα τσέρκι διαμέτρου 8 εκατοστών.
- Γεμίζετε τα στρογγυλά κομμάτια σφολιάτα με το μείγμα των μανιταριών και με ένα πινελάκι τα περνάτε με το κρόκο περιμετρικά.
- Κλείνετε τα πιτάκια διπλώνοντας στην μέση, και τα πιέζετε περιμετρικά με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά και να πάρουν ένα ωραίο σχήμα.
- Τοποθετείτε τα μανιταροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, περνάτε τα πιτάκια με τον κρόκο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.