Τάρτα με μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, καπνιστό ζαμπόν και pesto βασιλικού του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Pillsbury Doughboy

Συστατικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα Pillsbury
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουταλάκια πέστο βασιλικού
  • 10 τοματίνια κομμένα στην μέση
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες καπνιστού ζαμπόν σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκιές.
  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτετε στο μπολ το καπνιστό ζαμπόν μαζί με την γραβιέρα και ανακατεύετε καλά.
  6. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με την κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους, το πέστο βασιλικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
  7. Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη για τάρτα Pillsbury σε μία ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα και κόβετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού την ζύμη που περισσεύει.
  8. Απλώνετε μέσα το μείγμα με το κοτόπουλο και περιχύνετε με το γάλα και τα αυγά.
  9. Τοποθετείτε από πάνω σε όλη την επιφάνεια της τάρτας τα τοματίνια με το κόψιμο προς τα πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά.
  10. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την ξεφορμάρετε και την κόψετε.